Hyvää oloa ja rentoutumista ystävien kanssa Laidunmaalla voit nauttia seuraavista saunahoidoista ja hemmotteluhoidoista:

Saunahoidot

 • Turvesaunahoidot Turvesaunahoitovaihtoehtoina ovat Kuningatar-turvehoito hunajalla, Lumikuningatar-turvehoito suolalla ja hunajalla, Lumikki-turvehoito suolalla sekä Eteerinen öljy -turvehoito. Turvehoitoja voidaan käyttää akuutteihin tai kroonisiin kipuihin, moniin iho-ongelmiin sekä hormonaalisiin ongelmiin. Turvehoito kirkastaa ja pehmentää ihoa, ja luonnollisesti turvesauna ystävien kanssa on hauska yhteinen kokemus!
 • Tuhkimon stressinpoistosauna Tuhkimo-hoito poistaa stressitiloja ja siitä aiheutuvia väsymys- ja kiputiloja, poistaa kuonaa ja laukaisee jännitystiloja.
 • Tuhkasauna Tuhkasaunahoito tepsii hyvin prosiasiksen hoitoon päänahassa ja mualla kehon osissa. Käytetään myös kivunlievitykseen.
 • Pesut ja pesuhieronnat Perusteellisessa peseytymishoidossa saunotaan useaan kertaan ja käydään välillä hoitopöydällä pestävänä. Pesujen välissä nautitaan selkähieronnasta.
 • Terapeuttinen vihtominen Vihtominen poistaa stressiä ja tuo rentoutuneen, hyvän olon. Hoito tehdään molemmille puolille.
 • Puhdistussauna Jokaiselle saunojalle kerätään oma kipollinen puiden ja marjapensaiden oksia sekä nurmikon ja metsän kasveja. Samoista aineksista tehdään myös vasta. Puhdistussaunassa jalat virkistyvät jalkakylvyssä samalla, kun muuta vartaloa hierotaan. Hoidon kesto on 20 minuuttia.

Morsiussaunat

 • Tuhkimon morsiussauna Saunomisen aikana nivelet käsitellään suolalla ja hunajalla, ja jäähdyttelyn yhteydessä jalat saavat kylmän suolakylvyn. Hoidon kruunaa turvenaamio kasvoille ja vartalon vihtominen.
 • Kleopatran morsiussauna (porukkasauna) Saunomisen aikana levitetään iholle oliiviöljystä, kookosöljystä ja hunajasta tehty seos – unohtamatta kainaloita tai strategisia paikkoja. Hoidon jälkeen iho on pehmeä ja tuoksuva.
 • Morsiamen Ruususauna (porukkasauna) Ennen saunomista peseydytään ruusushampoolla ja -saippualla sekä puhdistusmaidolla. Saunomisen aikana iho ja kasvot kuoritaan. Jäähdyttelyn jälkeen toisella saunomiskierroksella vartalolle levitetään ruusuöljyä. Hoidon jälkeen iho on pehmeä, kuulas ja ruusuntuoksuinen.
 • Kaikki morsiussaunahoidot sopivat toki myös muille kuin morsiamille!

Hemmotteluhoidot

 • Kuumakivihieronta Intialainen vanha hoitomuoto. Kuumakivihieronta vaikuttaa kehon syviin lihaksiin ja rentouttaa niitä. Kuumakivihieronta ennaltaehkäisee ja laukaisee lihasjännitteitä, mutta sitä ei suositella akuuttien tulehdustilojen hoitoon.
 • Yrttinyyttihieronta Kaukasialainen hoitomuoto. Yrttinyyttihieronta kiinteyttää ihoa, stimuloi verenkiertoa ja rentouttaa perusteellisesti. Hoito perustuu kehon omiin lämpöfyysisiin prosesseihin, jotka ovat samassa rytmissä elämän sekä ympäristön rytmien kanssa.
 • Suklaahieronta Suklaan fenyletylaanit ja antioksidantit suojaavat kehon soluja vanhenemiselta ja sairauksilta sekä tuovat euforisen ja rentoutuneen olon. Samalla hieronta stimuloi lymfanesteitä liikkeelle. Suklaahieronnan jälkeen olo on rauhallinen ja rento

Täsmähoidot

 • Hyvän olon pussi Infrapunapussissa oleilu 40-60 asteen lämmössä vaikuttaa syväkudoksiin, aktivoi ihosoluja, laukaisee stressiä ja palauttaa rasituksesta. Ihosolujen aktivoituminen nopeuttaa myös selluliitin palamista. Ihana laite!
 • Kuppaus Kuppaus on ennenvanhainen perinnehoitomuoto jota kansanparantajat ovat paljon Suomessa käyttäneet. Kuppauksella on tarkoitus poistaa elimistöstä sakkaantunut ja happamoitunut veri. Kuppaus elvyttää pintaverenkiertoa ja lisää punasolujen syntyvyyttä, joten veren happipitoisuus kasvaa ja näin ollen elimistö voi paremmin. Kuppaus laskee myös verenpainetta ja lisää elimistön vastustuskykyä. Käytetään hartioiden kiputiloihin, päänsärkyjen livittämiseen (esim. migreeni), selkäsärkyjen lievittämiseen ja jalkakipujen helpottamiseen!
 • Kuivakuppaus Kuivakuppauksessa vartalolle laitetaan kuppeja, jotka vilkastuttavat verenkiertoa, Vilkastuneen verenkierron oletetaan poistavan kuona-aineita lähellä olevista elimistä ja kudoksista. Kuppausta käytetään nykyisin mm. reuman, mivelreuman, astman, vilustumissairauksien, paiseden ja mustelmien hoidossa, verenpaineen alentamisessa, tiettyjen kudosten verenkierron ja aineenvaihddunnan parantamisessa, päänsäryn ja iskiaksien hoidossa, lihassäryissä sekä ennaltaehkäsevänä terveydehoitomuotona
 • Energia hieronta Energiahieronnassa on kolme erillistä vaihetta fyysisenkehon hoito jossa laitetaan kehon epätasapaino tilat paikoilleen energialla tehtävää jäsenkorjausta. Energiakehon hoito, jossa putsataan energia kenttä ja hoidetaan chakrat, sekä tunnekehon hoito, jossa pureudutaan asiakkaan muistoihin jotka ovat varastoituneet negatiivisena energiana asiakkaan kehoon ja näin aiheuttaa energia tukoksia eri puolella kehoa. Hoidolla voidaan vaikuttaa päänsärkyihin, nivelkipuihin, erinlaisiin selkäkipuihin, unettomuuteen, ummetukseen, astmaan, allergiaan, tässä muutamia mainitakseni. Hoitoa voi hyödyntää myös eläimiin. Hevoset ja koirat ovat eritoten hyötyneet tästä hoidosta.
 • Tulossa: kylvyt 
 • Kylvyillä voidaan vaikuttaa kehon toimintoihin, eri sairauksista toipumiseen, uneen ja rentoutumiseen tai virkistymiseen.
 • Vaihtoehtoina suolakylvyt, yrttikylvyt, eteerisiä kylvyt, turvekylvyt ja vaihtolämpökylvyt!

Jos et tiedä, mistä hoidosta aloittaa, voimme miettiä yhdessä sinulle sopivimman hoidon. Hoidot kestävät 2–3 tuntia. Saunahoidot toteutetaan 2-6 hengen ryhmille, turvesaunahoidot 2-4 hengelle. Hemmottelu- ja täsmähoidot voidaan toteuttaa myös kotonasi Laidunmaan kannettavan hoitopöydän avulla. Saunahoidon jälkeen olo on rentoutunut ja puhdas. Muista juoda paljon vettä korvataksesi saunassa hikoilemasi nesteen ja nopeuttaaksesi kuona-aineiden poistumista. Älä myöskään heti rasvaa ihoasi, jotta ihokin saa jatkaa puhdistumistaan.

Hoidossa

Saunahoidot tuovat hyvän mielen.

5 vastausta to “Saunahoidot”

 1. Solja Aho Says:

  Upeita hoitoja upealta hoitajalta !

 2. Riitta Kuusela Says:

  Kiitos ystäväiseni!

 3. ismomalinen@msn.com Says:

  moi riitta. kiitos sinulle viikonlopun puhdistus-sauna hoidosta jonka sain kokea. vihtominen erillaisilla puun ja pensaiden oksista tehdyllä vastalla oli elämys sekin. jalka kylpy oli hiukan pelottava koska vesi oli otettu suoraan kaivosta.kylmä vesi meinasi irroittaa multa varpaan kynnet kun olen muutenkiin niin arka uimaan järvivedessä. 20 minuutia saunomista ja vihtomista vie kyllä mehut miehestä.saunan jälkeen olo oli rentoutunut ja samalla virkistävä kokemus sinällään. suosittelen sitä kokeilemaan. T. Ismo Malinen perheineen. Korpilahti 27.8.2012.

 4. Anneli Mäkelä Says:

  Hei!

  Kerroit Koti-lehdessä mm. pakurikääpä-hunaja naamiosta.
  Mielenkiintoinen on tuo kääpä ja yllätyksellistä tietoa löytyy paljon netistä. Se on valittu jopa 2013 vuoden Rohdoskasviksi – HIENOA!

  Itse laitoin pari kertaa naamiota kasvoihini, ihana tunne!
  Laitatko sitä myös hiuksiin ja muualle kehoa?
  Teetkö sinä itse pakurikääpäjauheen, mistä sen tilaat vai hankitko itse luonnosta ja käytätkö sitä myös teejuomana?
  Tässäpä muutamia kysymyksiä sinulle.
  Mielenkiinnolla seuraan aina uusia hyviä ideoita.
  Tsemppiä yritykseesi.

 5. laidunmaa Says:

  Hei Anneli!

  Kiitos mielenkiinnostasi aiheeseen!
  Pakuri on todellakin monipuolinen kääpä! Se soveltuu niin ulkoiseen kuin sisäiseenkin käyttöön. Teenä käytän sitä myös.
  Asun sellaisella seudulla jossa kääpiä ei kasva. Koivut täällä ovat niin nuoria, että niistä en ole niitä löytänyt ja tuon käävän kerääminenhän vaatii siten metsänomistajan luvan käydä sitä muiden metsistä keräämässä, joten joudun sitä kyllää sitten tilaamaan ja muualta ostamaan. Eri hoitoihin käytetään eri juttuja. Puhdistamolta löytyy uutteet ja jauheet hyvinä puhtaina luonnollisina tuotteina.
  Hiuksiin en sitä ole laittanut, mutta kyllä muualle kroppaan kääreen alle melkein tunnin ajaksi vaikuttamaan.
  Pakuri on antioksidantti hoito, joten vaikuttaa kokonaisvaltaisesti koko kehoon.

  Tässä sinulle muutamia vastauksia!

  Ihanaa syksyä sinulle ja iloa elämääsi!:D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s